Προσάραξη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο – Προσάραξη Π/Γ στη Σκάλα Κατερίνης -Τραυματισμός αλλοδαπού στη Λευκίμμη -Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, βραδινές ώρες χθες, για προσάραξη του Ι/Φ -Καταμαράν σκάφους ''ΑΕΝΑΟΣ'' Ν.Π. 12657, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΟΝΤΑΜΟΥ'' Χάλκης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ» Ν.Κ. 521 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του οποίου το ''ΑΕΝΑΟΣ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Χάλκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Προσάραξε βραδινές ώρες χθες, ο Π/Γ -Εκσκαφέας «ΒΤ1» Ν. Χαλκίδας 11 στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου παραλίας Σκάλας Κατερίνης, κατά τη διάρκεια μικρών εργασιών πρόσδεσης -μετακίνησης θέσης αγκυροβολίας του.

Στη συνέχεια αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης από τον εκμισθωτή επιχείρησης Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής ότι μεσημβρινές ώρες της 10/07/2022 τραυματίστηκε αλλοδαπός στη θαλάσσια περιοχή Ασπροκάβου δήμου νότιας Κέρκυρας κατά την έλξη τεσσάρων (04) θαλάσσιων δαχτυλιδιών από το Τ/Χ σκάφος «ΝΑΤΑΣΑ» Λ.Κ. 8406.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κέρκυρας όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-14χρονου, από το λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-29χρονης, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ» Ν.Π. 8745 και

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ” Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες