Προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ σκάφους στην Τήνο - Απαγόρευση απόπλου σε Ι/Φ στην Κεφαλονιά - Εισροή υδάτων σε Ε/Π λέμβο στην Κέρκυρα - Αποβίβαση ασθενούς από Μ/Υ στη Χάλκη - Διακομιδές ασθενών

DSC_2729
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Τήνου για ύπαρξη Ε/Π-Α/Ψ σκάφους με πιθανή εισροή υδάτων, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα εντός του εσωτερικού λιμένα Τήνου, στην περιοχή Βίντσι.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και μία μηχανή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος προσαραγμένο σε γλίστρα, εντός θαλασσίου ύδατος σε ημιβυθισμένη κατάσταση, αφού προηγουμένως κατά δήλωση κυβερνήτη, είχε προσκρούσει στον ημιτελή λιμενοβραχίονα του εξωτερικού λιμένα Τήνου.

Από την Λιμενική Αρχή Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Α/Ψ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για πιθανή εισροή υδάτων Ι/Φ σκάφους σημαίας USA, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κεφαλληνίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και εν συνεχεία το συνόδευσε στον λιμένα Αργοστολίου, όπου πρόσδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, ότι Ε/Π λέμβος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “Αγίου Γεωργίου” Πάγων ν. Κέρκυρας, λόγω εισροής υδάτων.

Στο σημείο έσπευσε η ερασιτεχνική λέμβος «ΝΤΙΑΝΑ - ΗΛΕΚΤΡΑ», όπου εντόπισε την ανωτέρω Ε/Π λέμβο και μετέφερε τους επιβαίνοντές της με ασφάλεια στη στεριά. Εν συνεχεία, η Ε/Π λέμβος μεταφέρθηκε στην ακτή Αγίου Γεωργίου Πάγων, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους της Ε/Π λέμβου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 28χρονη αλλοδαπή μέλος πληρώματος Μ/Υ, το οποίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή όρμου "Πόνταμος" ν. Χάλκης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε την ασθενή και την μετέφερε στο Περιφερειακό Ιατρείο Χάλκης, απ΄ όπου και εξήλθε λίγο αργότερα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές:

-23χρονης και 70χρονου, από τον λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-31χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίων προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032

Σχετικές εικόνες