Προσάραξη ΕΠ-ΤΡ σκάφους στη Νάξο - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΔΡ σκάφους στην Ουρανούπολη - Εκδήλωση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους “GOJI BERRY”, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου ν. Νάξου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Γ-Τ/Χ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν. 165 και το Α/Κ “ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Σ.Ν. 42, τα οποία και αποκόλλησαν το εν λόγω σκάφος, ενώ με ιδία μέσα κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα ν. Νάξου.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GOJI BERRY”, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, πρωινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Δ/Ρ σκάφος «ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» Ν.Ι. 328, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, με 101 επιβάτες, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους στον λιμένα Ουρανούπολης Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Δ/Ρ σκάφος παρουσίασε ένδειξη βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, από τον Υπεύθυνο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων, για εκδήλωση πυρκαγιάς εντός αποθήκης, στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν την εκδήλωση ατελούς καύσης σε μέρος αποθηκευμένου φορτίου πέλετ ηλίανθου, χωρίς της ύπαρξη φλόγας αλλά με πυκνό καπνό.

Στη συνέχεια, με τη χρήση εκσκαφέα της ΟΛΘ Α.Ε., το εν λόγω υλικό μεταφέρθηκε εξωτερικά της αποθήκης, όπου στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το κατέβρεξαν, με τη χρήση μάνικας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονης, από το λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

-82χρονης, από το λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Α/Ψ «ΜΑΡΙΑΝΝΗ» Τ. Σ. 119.

Σχετικές εικόνες