Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Κέα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους “ΠΑΝΟΡΑΜΑ" Ν.Π., με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αμμώδη παραλία και σε απόσταση περίπου δέκα (10) μέτρων από την ακτή, κατά την είσοδο του στον λιμένα Κορησσίας ν. Κέας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε από τον λιμένα Βουρκαρίου ν. Κέας, το Τ/Χ σκάφος "ΚΥΚΛΟΣ" Τ.Ε. 433, προς παροχή συνδρομής.

Το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το "ΚΥΚΛΟΣ" στον λιμένα Κορησσίας ν. Κέας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από επαγγελματία δύτη, για τυχόν ρωγμές και πιθανή εισροή υδάτων. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV" Ν.Ν. 64, ένας 58χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.