Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλονιά - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα - Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Μαρίνα Ζέας - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο - Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους “MOODY BLUES” N. Πειραιά 10479, στη θαλάσσια περιοχή φάρου Αργοστολίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα Ρ/Κ και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το “MOODY BLUES”, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Το ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κεφαλληνίας, με τη συνδρομή του Ρ/Κ και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “AZZURRA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κέρκυρας, πλησίον του λιμένα Σινιών ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το “AZZURRA”, το οποίο είχε αποκολληθεί με ίδια μέσα, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Ζέας για ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους, λόγω έλλειψης καυσίμων, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού Κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος σε απόσταση 1,7 ν.μ. νότια της μαρίνας Ζέας, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια στην οικεία μαρίνα, με τη συνδρομή βοηθητικής λέμβου του φορέα διαχείρισης μαρίνας Ζέας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου, για δυσχερή θέση του Ι/Φ σκάφους “VAARE” σημαίας Νορβηγίας, στη θαλάσσια περιοχή Πόρτο Κάγιο, πλησίον ακρωτηρίου “ΤΑΙΝΑΡΟ”. Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του, ο οποίος διαπίστωσε βλάβη στη μηχανή του σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Επίσης, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 17χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Επίσης, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 23χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί τις προανακρίσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν.53, 43χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.