Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην ν. Κύθνο - Βύθιση σκάφους στο Νυδρί - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη ν. Ζάκυνθο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΜΠΛΑΚΤΖΑΚ'' Ν.Π. 10192, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΖΟΓΚΑΚΙ'' ν. Κύθνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Ρ σκάφος ''ΦΩΤΕΙΝΗ'' Λ.Κ. 184 με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος είχε επικαθήσει ασφαλώς σε αμμώδη βυθό μεταξύ των όρμων ''ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ'' και ''ΖΟΓΚΑΚΙ'', με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Το ''ΜΠΛΑΚΤΖΑΚ'' αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο ''ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ'' ν. Κύθνου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, από τον κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ'' Ν.Λ. 3108, για ύπαρξη καπνού σε σκάφος εντός της θάλασσας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ''ΚΑΛΑΜΟΥ'' και ''ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ'' ν. Λευκάδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας και το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''PEOCOK'' σημαίας Γαλλίας, το οποίο περισυνέλεξε τους τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους σημαίας Ιταλίας (α.λ.σ.), καλά στην υγεία τους. Οι ανωτέρω επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ''ΚΑΤΩΜΕΡΙ'' Μεγανησίου ν. Λευκάδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με 25χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με 25χρονο οδηγό.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο ανωτέρω οδηγός του δίκυκλου οχήματος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα στερούμενα προξενικής θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.