Προσάραξη ερασιτεχνικού σκάφους στο Ρέθυμνο - Σύλληψη Πλοιάρχου στο Νυδρί - Τροχαίο ατύχημα στη Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για προσάραξη ερασιτεχνικού σκάφους, κατά τη διάρκεια πλου του, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αλυκής Σισών του Δήμου Μυλοπόταμου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και Ε/Π - Τ/Χ σκάφος, προς παροχή συνδρομής, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Ο 75χρονος κυβερνήτης του εν λόγω ερασιτεχνικού σκάφους εντοπίστηκε σε βραχώδες σημείο, από όπου παρελήφθη από το Ε/Π - Τ/Χ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμενίσκο Σισών, καλά στην υγεία του.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ερασιτεχνικού σκάφους μέχρι την επιθεώρησή του και τη διαπίστωση αποκατάστασης της αξιοπλοΐας του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νυδρίου, στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί του εν λόγω πλοίου, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για παράβαση του άρθρου 43 του Ν. 4025/2011 και του άρθρου 58 του Ν. 4075/2012.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μια 42χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 44χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 44χρονου, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 22χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες