Προσάραξη Φ/Γ - Εμπορευματοκιβωτίων στη ν. Κω -Σύλληψη 6 ατόμων στην ν. Ρόδο - Βύθιση ΕΠ-ΑΚ σκάφους στην Εύβοια – Πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφους στο Πορτοχέλι – Θάνατος άνδρα στη Σύμη

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες της 04/09/2023 η Λιμενική Αρχή Κω για προσάραξη Φ/Γ – Εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας Κω, με 21 άτομα πλήρωμα.

Στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο ρυμουλκά πλοία, τα οποία προσπάθησαν να αποκολλήσουν το ανωτέρω πλοίο με αρνητικά αποτελέσματα. Στην περιοχή κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα έτερο ρυμουλκό από λιμένα Πειραιά με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε με ιδία μέσα στο αγκυροβόλιο λιμένα Κω.

Από το Λιμεναρχείο της Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, , ενώ πρωινές ώρες αύριο πρόκειται να διενεργηθεί επιθεώρηση PARIS MOU από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

*****

Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στον λιμένα «ΑΚΑΝΤΙΑΣ» ν. Ρόδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μαντουδίου για περιστατικό βύθισης επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους άνευ επιβαινόντων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πηλίου Εύβοιας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου για περιστατικό πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Κροατίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο Πορτοχελίου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιήθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καταδυτικό συνεργείο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας καθώς και το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.

Οι επτά (07) επιβαίνοντες του ιστιοφόρου επιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Πορτοχελίου, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σκάφος, σύμφωνα με δήλωση των επιβαινόντων, οφείλεται από πτώση κεραυνού .

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος, όπου διαπίστωσε ότι η φωτιά έσβησε με τον κυματισμό της θάλασσας και τη δυνατή βροχόπτωση και το ιστιοφόρο βυθίστηκε, ενώ με τη βοήθεια του καταδυτικού σκάφους και τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για τυχόν διαρροή πετρελαιοειδών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ ορίστηκε εταιρεία προκειμένου λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και για την άμεση ανέλκυση του τμήματος του εν λόγω σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης από τον Κυβερνήτη Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αιμιλιανού ν. Σύμης, ότι 19χρονος αλλοδαπός επιβάτης είχε χάσει τις αισθήσεις του και χρήζει ιατρικής βοήθειας, πιθανόν λόγω επιληψίας.

Άμεσα ενημερώθηκε ιατρός του Κ.Υ. Σύμης, ο οποίος επιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσέγγισαν το ανωτέρω σκάφος. Ιατρός και Νοσοκόμα οι οποίοι επέβαιναν στο Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίο παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 19χρονο, αλλά παρά τις προσπάθειες τους ο ασθενής κατέληξε, κατά δήλωση του ιατρού του Κ.Υ. Σύμης. Η σορός μεταφέρθηκε με Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Σύμης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Σχετικές εικόνες