Προσάραξη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ελευσίνα - Σύλληψη ατόμων στην Πάρο

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ότι Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο σημαίας Ελληνικής, με 12 μέλη πληρώματος, έχει προσαράξει σε λασπώδη περιοχή ν. Μακρονήσου, στο δίαυλο Μεγάρων – Ελευσίνας, λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης.

Στο σημείο έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ «VERNICOS SCAFI ONE», το οπoίο αφού προσδέθηκε στο Φ/Γ-Ο/Γ, ξεκίνησε τη διαδικασία αποκόλλησης.

Ανωτέρω Φ/Γ αποκολλήθηκε και απέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία του Ρ/Κ και του Περιπολικού σκάφους, στον λιμένα Ελευσίνας όπου προσδέθηκε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοίας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνόμωνα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε την 07.09.2023., η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον 63χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη Ι/Φ σκάφους σημαίας Γαλλίας, ότι άγνωστοι είχαν προβεί στη κλοπή του σκάφους όσο αυτό παρέμενε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας πλησίον περιοχής κατασκήνωση.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από το Λιμεναρχείο Πάρου, το ανωτέρω Ι/Φ ταυτοποιήθηκε και βρέθηκε αγκυροβολημένο στην περιοχή Μοναστήρι κόλπου Νάουσας ν. Πάρου. Στελέχη του Λιμεναρχείου Πάρου συνέλαβαν έναν 53χρονο και έναν 27χρονο, οι οποίοι επέβαιναν επί του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 372 του Π.Κ. (Κλοπή).

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

Σχετικές εικόνες