Προσάραξη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέα – Θάνατος λουομένου στη Νέα Πέραμο Αττικής – Τραυματισμός λουομένου από λέμβο στη Ζάκυνθο – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πάρο

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέας και Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Φ/Γ-Ο/Γ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν.Π. 12421, παρουσιάζοντας ελεγχόμενη εισροή υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή άκρας “ΤΑΜΕΛΟΣ” νότια ν. Κέας.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ελευσίνα για Μύκονο, με 20 επιβάτες, 11 μέλη πληρώματος και 22 Φ/Γ οχήματα.

Στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, ενώ από ξηράς μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το “ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ” αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του “ΑΠΟΛΛΩΝ” και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΝΕΡΑΚΙ” Νέας Περάμου Ν. Αττικής, 71χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, για τραυματισμό 18χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τραυματίστηκε από παρακείμενη λέμβο, ενώ κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ” Ζακύνθου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην περιοχή Αγίου Σώστη Λαγανά Ζακύνθου, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα “ΠΟΥΝΤΑΣ” ν. Πάρου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και εντόπισαν τον οδηγό του εν λόγω οχήματος, κατά δήλωση του οποίου το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο, κενό επιβατών, σε χώρο στάθμευσης, όταν, για αδιευκρίνιστους λόγους άρχισε να κυλάει, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα.

Το εν λόγω Ε.Ι.Χ. ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες