Προσάραξη Φ/Γ πλοίου σε αβαθή στη Λάρυμνα – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στο Ναύπλιο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Αλόννησο

UPOURGEIO-NAUTILIAS_1.
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λάρυμνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Κόμορος, με δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, σε αβαθή του Όρμου Λάρυμνας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη Ρ/Κ σκάφος προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια διενεργήθηκε αυτοψία των υφάλων του πλοίου από καταδυτικό συνεργείο, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο ρήγμα ενώ τέθηκαν σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας αντιρρυπαντικά μέσα.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ήταν κενό φορτίου και είχε αποπλεύσει από Τουρκία. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση διατήρησης της κλάσης-αξιοπλοϊας και της διεκπεραίωσης των διαδικασιών ρυμούλκησης του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την ασφαλή πρόσδεση του.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ότι αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητα ναυτόπαις) του κρουαζιερόπλοιου ''SEABOURN ENCORE'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του λιμένα Ναυπλίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω αποβιβάστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ-ΛΑΝΤΖΑ "ΜΙΧΑΗΛ Α' " Ν.Ρ. 321 στον λιμένα Ναυπλίου, όπου παρελήφθη από ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους Αργολίδας, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βόλο για τους λιμένες Σκιάθου, Γλώσσας Σκοπέλου, Αλοννήσου και επιστροφή, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Αλοννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Για το εν λόγω πλοίο ανέμενε προς επιβίβαση ένας (01) επιβάτης, ο οποίος θα προωθηθεί στον προορισμό του με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενώ δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βόλου για τους λιμένες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και επιστροφή, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Αλοννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Από το εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δέκα (10) επιβάτες και ένα (01) φορτηγό, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση τέσσερις (04) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ. όχημα, οι οποίοι θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Σχετικές εικόνες