Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Στυλίδα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας, διαπίστωσαν ότι το Φ/Γ πλοίο “MOSELDIJK” σημαίας Ολλανδίας, με επτά (07) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, κατά τον κατάπλου στον λιμένα Στυλίδας, προσάραξε σε αβαθή, σε θαλάσσιο χώρο περίπου διακόσια (200) μέτρα από την προβλήτα.

Στην περιοχή μετέβη και το Ρ/Κ “ΙΕΡΑΞ” Ν.Σ. 35, προς παροχή συνδρομής, ενώ άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ποντίστηκε πλωτό φράγμα, για αντιμετώπιση και πρόληψη πιθανής ρύπανσης του θαλάσσιου χώρου.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα από τη θέση προσάραξης, λόγω της απότομης αύξησης του νερού.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ήταν έμφορτο με λίπασμα και είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμβούργου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή , που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MOSELDIJK'', μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

-65χρονης, 69χρονου και 84χρονης, από τον λιμένα Οθωνών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., -60χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,

-33χρονου, από το αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας ν. Θήρας στον λιμένα ν. Φολεγάνδρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΦΕΛΗ” Ν. Θήρας 43.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ-ΜΙΔΑΣ” εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία “ΑΡΕΤΣΟΥ” δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στο θαλάσσιο χώρο λιμένα Πειραιά. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.