Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χαλκίδα – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στην Κύμη – Προσάραξη Θ/Γ στην Ιθάκη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

DSC_6683
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας ελληνικής, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου, προσάραξε σε αβαθή στο νότιο λιμένα λιμενικής εγκατάστασης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,

Στην περιοχή έσπευσε Ρ/Κ πλοίο, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια, με ιδία μέσα κατέπλευσε στο βόρειο τμήμα του λιμένα, προκειμένου να του διενεργηθεί επιθεώρηση.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, βλάβη ή εισροή υδάτων στο πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύμης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης Τ/Χ σκάφους, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή τεσσάρων ν.μ. νοτιοανατολικά από το λιμενικό καταφύγιο παραλίας Πετριών.

Στην περιοχή μετέβη το Α/Κ ¨ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ Σ.Κ. 164, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα παραλίας Πετριών.

Από το Λιμεναρχείο Κύμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους, με επτά (07) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάγκας (στην ξέρα Αγίου Νικολάου).

Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨ Ν. Λευκάδας 62, ρυμούλκησε το Θ/Γ με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδος.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό αγνώστων στοιχείων, παρέσυρε 49χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032

Σχετικές εικόνες