Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Κάλυμνο - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Σύρο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, για την προσάραξη φορτηγού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή βόρειων ακτών της Ψερίμου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Φ/Γ πλοίο «ΛΑΔΥ ΜΑΡΙΑ» σημαίας Τανζανίας προσαραγμένο σε βραχώδη ακτή. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Μπατούμι Γεωργίας με προορισμό το λιμάνι της Τζέντας Σαουδικής Αραβίας έμφορτο με έξι χιλιάδες οκτακόσια (6800) αμνοερίφια, ενώ στο πλοίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί πλήρωμα και ένας (01) αλλοδαπός επιβάτης. Στην περιοχή κατέπλευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία με την συνδρομή των οποίων το «ΛΑΔΥ ΜΑΡΙΑ» αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο της Καλύμνου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του φορτηγού πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες την 04/04/24, δύτης εντόπισε και περισυνέλεξε δεκαπέντε φυσίγγια πυροβόλων όπλων, σε κατάσταση οξείδωσης, από τη θαλάσσια περιοχή νότιου λιμενοβραχίονα Σύρου, σε βάθος τριών μέτρων. Από το Λιμεναρχείο Σύρου ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-83χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες