Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Πάτρα – Ακυβερνησία Ι/Φ στο Ηράκλειο – Επικάθιση και ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στην Κεφαλονιά – Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 29/07/2021, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ ''MAYMONA' σημαίας Παναμά, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Πάπα Άραξου, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στην περιοχή κατέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και δύο Ρ/Κ πλοία για παροχή συνδρομής.

Το Φ/Γ ''MAYMONA' είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αγίου Νικολάου Κορινθιακού Κόλπου με προορισμό την Κύπρο, έμφορτο με βωξίτη. Πέριξ του πλοίου ποντίστηκε πλωτό φράγμα και διενεργήθηκε επιθεώρηση των υφάλων του από καταδυτικό συνεργείο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους ΄΄ΚΑΛΥΨΩ΄΄ Ν.Π. 8330, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Ηρακλείου, με επτά επιβάτες.

Στην περιοχή έσπευσε το Ι/Φ σκάφος ''ΛΟΡΕΝΑ'' Ν.Ιερισσού 174, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος στο λιμένα Ηρακλείου με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΚΑΛΥΨΩ΄΄, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για ημιβύθιση και επικάθηση του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΑΓΝΑΝΤΙ'' Ν. Λαυρίου 739 το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμενίσκο ''ΜΑΪΣΤΡΑΤΟΥ'' Αργοστολίου χωρίς επιβαίνοντες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ποντίστηκε πλωτό φράγμα πέριξ του πλοίου και καθώς διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση έκτασης είκοσι περίπου τετραγωνικών μέτρων από λιπαντικά έλαια, αντιμετωπίστηκε άμεσα και με ικανοποιητικά αποτελέσματα από τα στελέχη του οικείου Λιμεναρχείου με ρίψη απορροφητικών υλικών εντός του φράγματος.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους.

*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για τραυματισμό 47χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας μάγειρα) κατά την έξοδό του από ρυμουλκό πλοίο το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο σε πλωτή δεξαμενή των ναυπηγείων Χαλκίδας.

Ο ανωτέρω ναυτικός με τη συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για παροχή πρώτων βοηθειών και νοσηλεία, όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς φέρει τραύματα στον θώρακα. Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 30χρονου,91χρονης, 50χρονου και 18χρονου από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και,
  • 58χρονου από το λιμένα Καλάμου Λευκάδας προς Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ''.