Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Βόλο - Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στη Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών - Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου, η προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “ΑΘΛΟΣ” Ν. Βόλου 69, εντός του εμπορικού λιμένος Πευκακίων Βόλου.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892, με τη συνδρομή του οποίου το Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια με ίδια μέσα στον προβλήτα Πευκακίων εντός εμπορικού λιμένα Βόλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν υπήρξε εισροή υδάτων στο πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΘΛΟΣ”, ενώ μετά την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα επετράπη ο απόπλους του για ν. Μύκονο.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, απογευματινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη χειριστή ιστιοσανίδας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου νότιας Εύβοιας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π – Α/Κ σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ Α.» Σ.Χ. 2045 το οποίο εντόπισε, περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή τον 45χρονο ημεδαπό χειριστή ιστιοσανίδας.

Ο 45χρονος δήλωσε ότι δεν έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

72χρονου, από τον λιμένα Ερεικούσας στον λιμένα Κέρκυρας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

13χρονου, από το λιμένα Αιδηψού στον λιμένα Αρκίτσας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΥΩΝ” Ν.Π. 12494.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα στον λιμένα Στυλίδας.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.