Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Βόλο – Σύλληψη ατόμου στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

AIII ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου διαπίστωσαν την προσάραξη σε αβαθή Φ/Γ πλοίου, κατά τον κατάπλου του, εντός του εμπορικού λιμένα Πευκακίων Βόλου.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει στις 05/11/2023 από ν. Μήλο με εννέα (09) άτομα πλήρωμα, έμφορτο με 3.006 Μ.Τ. περλίτη.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριά, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Β. 576 με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια, με ίδια μέσα στον προβλήτα ένα (01) του εμπορικού λιμένα Βόλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου , που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο για λιμένα Ιταλίας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166 και

-88χρονου, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Σχετικές εικόνες