Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Θεσσαλονίκη - Αεροδιακομιδή ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στη Μυτιλήνη – Πτώση οχήματος στο Αίγιο - Διακομιδή ασθενούς

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της 27/12/2022, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με εφτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή «ΜΙΚΡΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Θ. 1295, επικάθησε σε αμμώδη βυθό, ενώ αποκολλήθηκε από αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή φουσκωτού σκάφους του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω ιστιοφόρο, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Θεσσαλονίκης διενεργήθηκε επιθεώρηση, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ὠρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 38χρονος μέλος πληρώματος (Α΄ Μηχανικός) Δ/Ξ πλοίου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Λήμνου, είχε απώλεσε τις αισθήσεις του και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Λήμνου και παρέλαβε τον 38χρονο και τον μετέφερε στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη χωρίς τις αισθήσεις του, συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Διενεργείται προανάκριση, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αιγίου, για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, επί της παραλιακής οδού Ποσειδώνος στην Αλυκή Αιγίου .

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω όχημα βρισκόταν στη θάλασσα, σε βάθος 20 -30 εκατοστών, ενώ ο 19χρονος οδηγός του εξήλθε του οχήματος καλά στην υγεία του και μετέβη στο Νοσοκομείο Αιγίου για την διενέργεια προληπτικών εξετάσεων .

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον όρμο ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν. Ραφήνας 73, 44χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες