Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Σύρο – Διακομιδή ασθενούς

ΥΝΑΝΠ (3)
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον υπεύθυνο της Μαρίνας Μυκόνου για προσάραξη του Ε/Γ -Τ/Ρ -Ι/Φ σκάφους «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Π. 11591 με έντεκα (11) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» ν. Ρήνειας.

Οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στη ξηρά, ενώ από την προσάραξη δημιουργήθηκε ρήγμα στο σκάφος και ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Άμεσα από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Τ.Μ. 170, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ προσαραγμένο σε βραχώδη ύφαλο.

Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες του «ΖΕΦΥΡΟΣ» μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον νέο λιμένα Μυκόνου και καταδυτικό συνεργείο προέβη σε εργασίες απάντλησης των υδάτων και στεγανοποίησης του ρήγματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ενώ σήμερα το ιστιοφόρο αναμένεται να ρυμουλκηθεί στον νέο λιμένα Μυκόνου.

*****

Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου με προορισμό τη ν. Ρόδο, στον επιβατικό λιμένα Κω, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος κατείχε και επέδειξε δελτίο αιτούντος ασύλου έτερου προσώπου .

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 34χρονου ημεδαπού οδηγού Ε.Ι.Χ. οχήματος προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύρου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σύρου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας αλκοολομέτρησης, ο ανωτέρω βρέθηκε να οδηγεί το εν λόγω όχημα ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης προς τον λιμένα Αστακού, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 69χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες