Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο - Τραυματισμός ναυτικού Φ/Γ πλοίου στα Νέα Μουδανιά-Τραυματισμός αλλοδαπού αλιεργάτη στη Μύρινα-Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά-Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από τον κυβερνήτη του επαγγελματικού αλιευτικού ¨ΚΑΠΤΑΝΙΚΟΛΑΣ¨ Ν.Μ. 126 ότι ένα επαγγελματικό τουριστικό ιστιοφόρο σκάφος πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του Ορνού της Μυκόνου. Οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβαίνοντες του Ι/Φ είναι καλά στην υγεία τους.

Το σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδη ύφαλο και παρουσίασε βλάβη πηδαλίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων. Το Ι/Φ κατέπλευσε στον όρμο του Ορνού με τη συνδρομή του ¨ΚΑΠΤΑΝΙΚΟΛΑΣ¨, ενώ στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης. Κατόπιν επιθεώρησης του σκάφους από τον δύτη, διαπιστώθηκαν εκδορές στη δεξιά πλευρά του αντίβαρου του Ι/Φ. Στη συνέχεια, το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στο νέο λιμάνι της Μυκόνου με τη του συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών από τον Κέντρο Άμεσης Δράσης Λ.Σ. για περιστατικό τραυματισμού 31χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά, εντός του εμπορικού λιμένα των Νέων Μουδανιών.

Ο 31χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση από σκάλα σε αμπάρι του πλοίου και ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με διασώστες του ΕΚΑΒ και με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος. Αρχικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ¨. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας από τον κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους-μηχανότρατας για τον τραυματισμό 41χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη στο δεξί χέρι. Με τον κατάπλου του σκάφους στο λιμάνι της Μύρινας, ο 41χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων από τον Ύπαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την επιβίβαση, μια 79χρονη επιβάτιδα ένιωσε αδιαθεσία με λιποθυμικό επεισόδιο. Η 79χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν.Ρ. 73, 11χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες