Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Νάξο - Παροχή συνδρομής σε λέμβο σε δυσχερή θέση στη Νέα Μηχανιώνα - Τραυματισμός άνδρα στην Ερμιόνη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''OPIUM'' σημαίας DELAWARE, στην πετρώδη παραλία ''ΓΡΟΤΤΑ'' ν. Νάξου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν το περιστατικό, ενώ ο Κυβερνήτης και μοναδικός επιβαίνοντας είχε εξέλθει στην ακτή με ιδία μέσα, καλά στην υγεία του.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ανελκύθηκε στην οικεία παραλία με μέριμνα του Κυβερνήτη, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''OPIUM'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι φουσκωτή λέμβος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας κάμπινγκ Επανωμής.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Σ.Θ. 4365, το οποίο εντόπισε τη λέμβο με τους επιβαίνοντες της καλά στην υγεία τους, και τη ρυμούλκησε με ασφάλεια στην ακτή.

*****

Διαπιστώθηκε βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ερμιόνης, ότι το βοηθητικό σκάφος του Α/Ψ – ΚΑΤ σκάφους ''ASIA'' σημαίας Ιταλίας, περιστρέφεται γύρω από το νοητό άξονά του, χωρίς επιβαίνοντες, στον λιμένα Ερμιόνης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την περισυλλογή από τη θάλασσα ενός (01) αλλοδαπού, από έτερα βοηθητικά σκάφη, έχοντας τις αισθήσεις του, καθώς και την ακινητοποίηση και περισυλλογή του εν λόγω βοηθητικού σκάφους.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο εν λόγω αλλοδαπός και αφού μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Δ/Ρ πλοίου προερχόμενο από τον λιμένα ''ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ'' ν. Κω, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-08χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ'' ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-47χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-73χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 11234.

Σχετικές εικόνες