Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σάμου για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Ι/Φ “PANGEA” σημαίας Σουηδίας στη θαλάσσια περιοχή “Μικρής Λάκκας”, ανατολικά ν. Σάμου.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο διαπίστωσε ότι οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους. Για την περιοχή της προσάραξης απέπλευσαν επίσης δύο Α/Κ σκάφη, με τη συνδρομή των οποίων το Ι/Φ αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα Πυθαγορείου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, επί της οδού Εθνικής Συμφιλίωσης, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό έναν 49χρονο παρέσυρε 5χρονο αλλοδαπό πεζό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Ο 5χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 49χρονος.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 28χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου μοτοποδήλατου, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Αργοναυτών, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-72χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής,, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ» Ν.Π. 12287,

-52χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν. Π. 10032,

-40χρονου, από το λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν. Ν. 64,

-83χρονης, από το λιμένα ν. Λειψών στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-66χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν.. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-95χρονης, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-85χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53

Σχετικές εικόνες