Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κέα – Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στην Αντίκυρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''POLLUX'' σημαίας Αυστρίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Αίγινας.

Στην περιοχή έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE'' Τ.Α. 203 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε επικαθήσει σε αμμώδες σημείο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ''POLLUX'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE'' και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.


*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για προσάραξη του Θ/Γ “SOUNION II” σημαίας Μάλτας, σε βραχώδες σημείο της θαλάσσιας περιοχής “ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ” ν. Κέας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιώτες δύτες, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω σκάφος επέβαιναν οκτώ (08) αλλοδαποί επιβάτες καθώς και έξι (06) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δήλωσή τους.

Ακολούθως, οι επιβάτες παρελήφθησαν από δύο Τ/Χ σκάφη και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην περιοχή “ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΙ”, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ “ΑΙΓΑΙΑΣ” Ν.Π. 12032, το “SOUNION II” αποκολλήθηκε και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Κορρησίας ν. Κέας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Ενημερώθηκε, το Α' Λιμενικό Τμήμα Αντίκυρας του Λιμεναρχείου Ιτέας, βραδινές ώρες χθες, για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΠΟΛΩΝΕΖΑ” Λ.Α.173, λόγω έλλειψης καυσίμων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Τσαρούχι-ν.Αμπέλου (Κόλπος Αντίκυρας), με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Α. 150, όπου εντόπισε το εν λόγω ερασιτεχνικό σκάφος με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

Το “ΠΟΛΩΝΕΖΑ”, κατόπιν παροχής συνδρομής από το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'', κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμανάκι Αγίου Νικολάου Αντίκυρας, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


*****

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Πόρου, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''SONATE'' σημαίας Γαλλίας σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας “ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ” νότια της εισόδου του διαύλου ν. Πόρου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν οι Ε/Γ-λάντζες “ΛΙΑΚΟΣ” Ν.Π. 21 και “ΤΖΟΝΝΑΚΗΣ” Ν.Π. 22, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, το οποίο είχε επακουμβήσει σε αμμώδη βυθό, με τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, το ''SONATE'', με τη συνδρομή των ανωτέρω Ε/Γ-λαντζών, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες