Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπού κολυμβητή στη Ρόδο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Λευκίμμης, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “GUNAY 1'' σημαίας Παλάου σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκἀφος με τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το “GUNAY 1'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ "ΘΥΕΛΛΑ" Ν.Π. 4422 και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για περιστατικό αγνοούμενου 39χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση οικείου του, διενεργούσε κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γενναδίου και Λαχανιάς ν. Ρόδου.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Α.

Ο 39χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή περίπου 1 ν.μ. από την ακτή, έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στον λιμένα Λάρδου ν. Ρόδου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ” Ν.Π. 9939, ότι το πλοίο παρουσίασε βλάβη στην Νο2 μηχανή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα ν. Άνδρου με προορισμό τον λιμένα Ραφήνας, με 431 επιβάτες, 85 Ι.Χ., 05 Φ/Γ, και 10 Δ/Κ.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ραφήνας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν προς τους λιμένες Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου-Νάξου και Πάρου, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας, εντός του διαύλου, εντοπίστηκε 59χρονος ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει πέντε κιλά (5 kg) όστρακα του είδους “ΚΥΔΩΝΙΑ”, είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-11χρονου από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV" Ν.N. 64 και

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.