Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στον Άγιο Κήρυκο, στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος ημεδαπού στα Στύρα Εύβοιας –Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''COHIBA'' σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος «ΜΙΣΕΛ» Λ.Κ. 8406 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Λευκίμμης, όπου εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Το ''COHIBA''αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΘΥΕΛΛΑ'' Ν.Π. 4422 και ιδιώτη δύτη και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια, στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες , στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίου Κήρυκου.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην περιοχή Φάρου Ικαρίας και σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε με την συνδρομή στελεχών της Λιμενικής Αρχής Εύδυλου, του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Κήρυκου και της ΔΑΝ Ικαρίας, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου.
*****
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 45, και 39 , στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών σε επιβάτες πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το Ανκόνα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΔΙΛΗΣΣΟ» νότιου Ευβοϊκού Στυρέων Δήμου Καρύστου , 86χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από η Λιμενική Αρχή Ν. Στύρων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-6χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς την μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-61χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου προς τον Λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΕΡΙΘΕΛΓΗ» Ν.Π. 8745

και 52χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον Λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53.