Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''VIS'' σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή όρμου της Γαρίτσας ν. Κέρκυρας.Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε προσαράξει σε απόσταση από την ακτή περίπου δεκαπέντε μέτρα (15μ.),με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π.12454. Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' και ιδιώτη δύτη, και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια σε οικεία λιμενική εγκατάσταση, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VIS'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα ή αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 49 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος είχε στην κατοχή του και επέδειξε κλαπέν ταξιδιωτικό έγγραφο, με τη συνέργεια της 49χρονης, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-34χρονης, από τον λιμένα ''ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ'' ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και

-40χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Π. 11589.

Σχετικές εικόνες