Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο - Μηχανική βλάβη Θ/Γ σκάφους στα Αντίκυρα Βοιωτίας - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη Ι/Φ σκάφους σημαίας Ελληνικής, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή “ΓΑΪΔΟΥΡΟΜΑΝΔΡΑ” ν. Κύθνου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και δύο Α/Κ σκάφη, προς παροχή συνδρομής.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε δύο μηχανοκίνητα σκάφη που βρισκόντουσαν στην περιοχή, όλοι καλά στην υγεία τους, και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον όρμο “ΛΟΥΤΡΑ” ν. Κύθνου, ενώ το εν λόγω σκάφος παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο στον όρμο “ΓΑΪΔΟΥΡΟΜΑΝΔΡΑ” και με το πρώτο φως της μέρας πρόκειται να ρυμουλκηθεί από τα ανωτέρω αλιευτικά σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Θ/Γ σκάφους σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή Κορινθιακού κόλπου, με πέντε (05) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Ε/Π-Α/Κ σκάφος προς παροχή συνδρομής, ενώ στην περιοχή βρισκόντουσαν ήδη δύο παραπλέοντα Ι/Φ σκάφη.

Το ανωτέρω Θ/Γ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το ένα Ι/Φ σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή και προσέδεσε με ασφάλεια, με τη συνδρομή έτερου Ε/Π-Α/Κ, στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Ισιδώρου Αντίκυρας Βοιωτίας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αντίκυρας του Λιμεναρχείου Ιτέας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονου και 24χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-18χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-18χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ.25,

-89χρονης και 66χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53,

-03χρονου κοριτσιού, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-70χρονου, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας, στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ “DOLPHIN EXPRESS II” Ν.Λ. 313.

Σχετικές εικόνες