Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στον Λακωνικό κόλπο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κύθνου, για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με τρεις (03) επιβαίνοντες, σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή «ΒΡΥΟΚΑΣΤΡΑΚΙ» Κύθνου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε αλιευτικό σκάφος το οποίο προσέγγισε το Ι/Φ σκάφος, όπου διαπίστωσε ότι δεν επέβαινε κανένας σε αυτό. Στη συνέχεια στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύθνου μετέβησαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο σημείο από ξηράς, όπου διαπίστωσαν ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους είχαν αποβιβαστεί στην αμμώδη παραλία της Επισκοπής Κύθνου με τη βοηθητική λέμβο του Ι/Φ, όλοι καλά στην υγεία τους,

Από τον Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι Λιμενικές Αρχές της Καλαμάτας, του Γυθείου και της Νεάπολης Βοιών, για μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο με 8μελες πλήρωμα, ανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιου Λακωνικού Κόλπου.

Άμεσα ενημερώθηκε ρυμουλκό πλοίο προς παροχή συνδρομής, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Γυθείου. Στην περιοχή κατέφθασαν για συνδρομή ακόμα δύο (02) ρυμουλκά. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν.Π. 11070,

49χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου για το λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-30χρονης, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες