Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Νάξο - Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα- Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SWEET KISS” σημαίας Δανίας, σε αβαθή, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Άννας δυτικά ν. Νάξου.

Άμεσα, στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τον κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος δήλωσε ότι επί του “SWEET KISS” επέβαινε και δεύτερος επιβαίνοντας, ο οποίος βγήκε στη στεριά με βοηθητική λέμβο εν λόγω σκάφους. Στη συνέχεια ο κυβερνήτης, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο υγείας-Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου και εξήλθε.

Ακόμη, τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και διατιθέμενα υλικά-μέσα απορρύπανσης ενώ το σκάφος αποκολλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα με ίδια μέσα.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SWEET KISS”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Γ' Πλοιάρχου) του Δ/Ξ ''ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ ΙΙ'' Ν.Π. 11484, εντός του πλοίου, το οποίο κατέπλευσε σήμερα κενό φορτίου στις εγκαταστάσεις ναυπηγείων Χαλκίδας Α.Ε. προς διενέργεια εργασιών, με πλήρωμα έντεκα (11) Έλληνες ναυτικούς.

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με ίδια μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς φέρει κακώσεις στα κάτω άκρα, ενώ παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

-95χρονου, από τον λιμένα Κουφονησίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” N.N. 64,

-45χρονης, από τον λιμένα Μήλου στον λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-63χρονης, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Βαθέως ν. Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-40χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ”, εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες χθες, στην ακτή εκβολών ποταμού Λουδία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.