Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο - Σύλληψη ημεδαπού για πλαστογραφία στον Πειραιά - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών

ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για προσαραγμένο ιστιοφόρο σκάφος σε απόκρημνη βραχώδη ακτή μεταξύ της παραλίας «ΜΥΡΤΟΥ» και λιμενίσκου «ΑΣΣΟΥ» Κεφαλληνίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ» Ν. Αργοστολίου 612, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής ζητήθηκε η συνδρομή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας.

Από τον έλεγχο δεν βρέθηκαν άτομα σε κίνδυνο, ενώ εντός των χώρων ενδιαίτησης και καταστρώματος του πλοίου βρέθηκαν ικανός αριθμός σωσιβίων -σαμπρελών καθώς και ανοιγμένες συσκευασίες τροφίμων.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου.

*****
Στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω μετέβη στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να εξαγοράσει θαλάσσια υπηρεσία, προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό θαλάσσιας υπηρεσίας.

Ο 22χρονος ανέφερε ότι προμηθεύτηκε το ανωτέρω έγγραφο από έτερο ημεδαπό έναντι αμοιβής εξακοσίων εβδομήντα (670€) ευρώ. Από την Λιμενική Αρχή αναζητήθηκε ο ημεδαπός άνδρας, ο οποίος προσήλθε στο Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και ομολόγησε ότι προμήθευσε τον 22χρονο με το ανωτέρω έγγραφο έναντι αμοιβής.

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα επί της οδού Π. Κουντουριώτη, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, μετά από πτώση δίκυκλου οχήματος, το οποίο οδηγούσε ένας 53χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-89χρονου, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες