Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SEYADREKLEY” σημαίας Αγγλίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή του όρμου “ΜΕΖΑΠΟΣ” Μεσσηνιακού Κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισε το σκάφος προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο, περίπου πενήντα μέτρα (50 μ.) βόρεια του προβλήτα του όρμου “ΜΕΖΑΠΟΣ”, ενώ ο 61χρονος αλλοδαπός επιβαίνων του εν λόγω σκάφους, αποβιβάστηκε με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, καλά στην υγεία του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEYADREKLEY” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 61χρονος, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και μέσα απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49ρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τ. 25,

-89ρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745 και

-12χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.