Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Βολισσού της Χίου – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μεσολογγίου για προσάραξη ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Ολλανδίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, σε αμμώδη αβαθή εντός του διαύλου του λιμανιού του Μεσολογγίου.

Το Ι/Φ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ενός αλιευτικού σκάφους και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μεσολογγίου με τη συνοδεία ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε σπεύσει στο σημείο. Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεστών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ'' Ν. Π. 12085, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ψαρών για το λιμένα Βολισσού της Χίου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμένα Μεστών της Χίου. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δέκα (10) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) Φ/Γ όχημα. Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας υπήρξε άμεση ενημέρωση των επιβατών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-92χρονης, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Τ/Χ «ΣΗ ΣΟΣ 5» Τ.Λ. 462,

-47χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-55χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-56χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

-37χρονης, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας, με το Α/Ψ «ΜΑΡΙΑ» Λ.Π. 84.,

-64χρονης, από το λιμάνι της Ελαφονήσου στο λιμάνι Πούντας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ». Ν.Π. 11148 και

-81χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες