Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στους Λειψούς - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ πλοίου στη Ρόδο - Αλιευτικός έλεγχος στον Ωρωπό - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο

1
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λειψών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''MARIALENA'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Λειψών.

Στην περιοχή μετέβη το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν. Λέρου 217, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή του οποίου, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε από την αμμώδη περιοχή. Στη συνέχεια το ''MARIALENA'' κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα στον λιμένα ν. Λειψών.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λειψών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MARIALENA'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ πλοίου ''MARMARIS EXPRESS'' σημαίας Τουρκίας ότι, κατά τη διαδικασία απόπλου του εν λόγω πλοίου, για Μαρμαρίδα Τουρκίας, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ οι 87 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο Ε/Γ πλοίο.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ωρωπού, στη θαλάσσια περιοχή ''ΔΗΛΕΣΙΟΥ'', εντοπίστηκε 31χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει εκατόν ογδόντα τρία (183) άτομα ζώντα δολώματα του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', είδος απαγορευμένο στη ερασιτεχνική αλιεία, με αλιευτικό εξοπλισμό ήτοι μια (01) μπουκάλα οξυγόνου, έναν (01) ρυθμιστή παροχής αέρα και ένα (01) γιλέκο πλευστότητας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας η ανωτέρω ποσότητα αλιεύματος κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, στην είσοδο του επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, κατελήφθη να οδηγεί με αντίθετη κατεύθυνση σε μονόδρομο εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα και χωρίς να διαθέτει τη προβλεπόμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικές εικόνες