Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στους Παξούς - Θάνατος γυναίκας στη Λευκάδα - Θάνατος λουόμενων στον Ωρωπό και στην Πιερία – Διακομιδές ασθενών

ΥΝΑΝΠ_3.
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με οκτώ (08) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Παναγιάς, 2,6 ν.μ. ανατολικά των Παξών.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) ¨ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ¨ Ν.Κ. 1719, όπου εντόπισαν το προσαραγμένο Ι/Φ σκάφος, να έχει εισροή υδάτων και να παρουσιάζει καπνισμό στην πλώρη. Επί του Ι/Φ τοποθετήθηκαν αντλίες για την απάντληση των υδάτων, ενώ στην περιοχή μετέβη ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με επιβαίνοντες ιδιώτες δύτες, προς αποκατάσταση των ζημιών. Επιπρόσθετα, με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβη στο σημείο με ιδιωτικό σκάφος, έγινε κατάσβεση του καπνισμού. Το Ι/Φ σκάφος παραμένει προσαραγμένο στην περιοχή, εν αναμονή εργασιών αποκόλλησης του.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λευκάδας ότι μία 76χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή Κάστρο Λευκάδας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ωρωπού ότι ένας 76χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Σκάλας Ωρωπού Αττικής. Ο 76χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης ότι ένας 83χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΡΙΝΟΣ» της Πιερίας. Στον 83χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν. Π.10001 και

-28χρονης, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-51χρονου, από το λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΟΔΥΣΣΕΑΣ¨ Ν.Ι. 459.

Σχετικές εικόνες