Προσάραξη και βύθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ίο – Θάνατος λουόμενου στον Βόλο – Προσάραξη Ε/Π-Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο – Παροχή συνδρομής σε χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) στην Τήνο – Σύλληψη ημεδαπού για απείθεια και πρόκληση απλών σωματικών βλαβώ

Share:    Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΡΕΪΔΑ” Ν.Π. 10361 σε βραχώδες σημείο στην θαλάσσια περιοχή “ΑΡΜΥΡΟΣ” ν. Ίου.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΙ 53, το Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” ΝΙ 08 και το Α/Κ “ΑΝΤΖΕΛΑ” ΝΙ 01, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μοναδικός αλλοδαπός επιβαίνων και κυβερνήτης είχε εγκαταλείψει το σκάφος και βρισκόταν στα βράχια.

Ο ανωτέρω, καλά στην υγεία του παρελήφθη από όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ακολούθησε προσπάθεια ρυμούλκησης του Ε/Γ-Τ/Ρ σε ασφαλή ύδατα, από το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή των έτερων Α/Κ σκαφών. Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του“ΝΕΡΕΪΔΑ”, λόγω έντονης εισροής υδάτων, προκλήθηκε η βύθισή του σε βάθος 60 μέτρων περίπου.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κατά δήλωση του οποίου πρόκειται άμεσα να φτάσει στην περιοχή συνεργείο προς εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου για 72χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατά τη διάρκεια κολύμβησης στην παραλία Αναύρου δήμου Βόλου Μαγνησίας, κάλεσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λουμένων, τον ανέσυραν στην ακτή έχοντας τις αισθήσεις του, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για προσάραξη του Ε/Π-Ι/Φ σκάφους ''ΦΙΛΙΑ'' Ν.Π.6887 σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Μυρτιών ν. Καλύμνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ” Ν. ΛΕΡΟΥ 17, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο με τους έξι (06) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ''ΦΙΛΙΑ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Μυρτιών ν.Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π-Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, για δυσχερή θέση ενός χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σὠστη ν. Τήνου.

Άμεσα, για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σκάφος ναυαγοσωστικής ακαδημίας, το οποίο εντόπισε τον 30χρονο ημεδαπό, καλά στην υγεία του, τον περισυνέλεξε και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα χώρας Τήνου.
*****

Για απείθεια και πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 63χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, από στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ν. Τήνου, ο 63χρονος αρνήθηκε να επιδείξει στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία κυκλοφορίας του Ε.Ι.Χ. οχήματος, ενώ εκδήλωσε απρεπή συμπεριφορά, απωθώντας στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και θέτοντας το εν λόγω όχημα σε κίνηση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ανωτέρω στελέχους.

Το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου για παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 76χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.