Προσάραξη και σύλληψη αλλοδαπών στη Λέρο – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος στη Λέρο– Πρόσκρουση σκαφών στη Σκιάθο – Μεταφορά υπεράριθμων επιβατών στην Αλόννησο – Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους “FINAL” σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου “ΑΛΙΝΔΑ” ν. Λέρου, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος είχε παρασυρθεί και προσαράξει στην εν λόγω περιοχή. Το “FINAL”αποκολλήθηκε με την συνδρομή του σκάφους “ΥΔΡΟΒΙΟΣ” Ν.Λ. 249 και στη συνέχεια αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Αλινδά ν. Λέρου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε, συνελήφθησαν ο Κυβερνήτης και ο Ιδιοκτήτης του σκάφους για παράβαση των άρθρων 202 και 225 του Κ.Δ.Ν.Δ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Λέρου, ότι το Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος “LAZY PENELOPE” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή πλησίον όρμου ¨ΓΟΥΡΝΑΣ¨ ν. Λέρου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιδιωτικό σκάφος, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, το “LAZY PENELOPE”, κατέπλευσε με τη συνδρομή του ναυαγοσωστικού σκάφους σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας Λακκίου ν. Λέρου, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τους κυβερνήτες των Ε/Γ – Τ/Ρ σκαφών “ΣΠΗΛΙΑΔΑ” Ν.Σ. 154 και “ΝΗΡΕΑΣ” Ν.Π. 11903, για πρόκληση υλικών ζημιών στο “ΣΠΗΛΙΑΔΑ”, από το “ΝΗΡΕΑΣ”.

Ειδικότερα, κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης του “ΝΗΡΕΑΣ”, λόγω μη ανταπόκρισης των χειριστηρίων μηχανής, προσέκρουσε στο “ΣΠΗΛΙΑΔΑ”, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στον λιμένα Σκιάθου, προκαλώντας υλικές ζημιές στις παρειές του.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου, κατόπιν διενέργειας ελέγχου καταμέτρησης επιβαινόντων στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ” Ν. Β. 825, στον λιμένα Πατητηρίου ν. Αλοννήσου, διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω πλοίο έφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν διακόσιοι εξήντα τέσσερις (264) επιβάτες, αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των διακοσίων εξήντα (260), βάσει του ισχύοντος πιστοποιητικού ασφάλειας του πλοίου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποβίβασης των υπεράριθμων επιβατών και προώθηση τους με μέριμνα του πλοιοκτήτη, με έτερο μέσον στον προορισμό τους, ενώ επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, κατά το άρθρο 44 του Κ.Δ.Ν.Δ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου και 65χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με το Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 10631 και

-66χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Α/Ψ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”, Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες