Προσάραξη Κ/Ζ πλοίου στο Κατάκολο - Θάνατος ημεδαπής στο Κερατσίνι-Ανατροπή λέμβου στο Λαύριο - Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

hgoumenitsa kapnika
Share:    

Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κ/Ζ πλοίο “MSC SPLENDIDA” σημαίας Παναμά, σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, με 3256 επιβάτες και 1261 μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο κατά την διαδικασία απόπλου του για λιμένα Πειραιά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξε σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το “MSC SPLENDIDA” αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και την συνδρομή του Ρ/Κ λιμένα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Κατάκολου.

Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και επιθεώρησης του από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC – PARIS MOU.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 86χρονη ημεδαπή, στη θαλάσσια περιοχή Λιμενίσκου Ερασιτεχνών Αλιέων “Άγιος Νικόλαος” στο Κερατσίνι.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 1/05/23, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για περιστατικό ανατροπής λέμβου με τρεις (03) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κακιά Θάλασσα και στο Α΄ λιμανάκι Δασκαλειού.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το φουσκωτό σκάφος “ΣΗ ΣΟΣ 5” Τ.Λ. 462, το οποίο εντόπισε τη λέμβο ημιβυθισμένη, ενώ σε παρακείμενη βραχώδη ακτή είχαν εξέλθει οι τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Η λέμβος ρυμουλκήθηκε από το “ΣΗ ΣΟΣ 5” στον λιμένα Λαυρίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στην σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα στην καμπίνα του τράκτορα, τριακόσια σαράντα (340) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν στο σύνολο τους την ένσημη ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το Φ/Γ όχημα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν. Σ.158, 60χρονoς, o οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες