Προσάραξη μηχανοκίνητης λέμβου στο Ρέθυμνο - Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ σκάφος στην Αστυπάλαια - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Βόλο - Τραυματισμός ατόμου στη Νέα Μηχανιώνα - Διακομιδές ασθενών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου, για την προσάραξη μιας μηχανοκίνητης λέμβου με δύο (02) επιβαίνοντες, σε αμμώδες τμήμα παραλίας στη θαλάσσια περιοχή Ρεθύμνου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και κατόπιν διενέργειας αλκοτέστ στον 22χρονο κυβερνήτη, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές φθορές στη λέμβο.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο κυβερνήτης της λέμβου για παράβαση του άρθρου 378 του Π.Κ. «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και του άρθρου 42 του Ν. 2696/99.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αστυπάλαιας ότι θαλαμηγό σκάφος σημαίας Ιταλίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 5,2 ν.μ. νοτιοδυτικά του νησιού.

Στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ –Τ/Ρ σκάφος «MERILO» Ν.Π. 11938, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του οποίου το σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της σκάλας Αστυπάλαιας. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους της θαλαμηγού μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Βόλου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών στο Βόλο. Ειδικότερα, φορτηγό όχημα που οδηγούσε 36χρονος, στην προσπάθεια του να εισέλθει σε πεζόδρομο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με έναν 50χρονο οδηγό δίκυκλου οχήματος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Ομάδας Μοτοσυκλετών Άμεσης Επέμβασης (Ο.Μ.Α.Ε.) της Λιμενικής Αρχής, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», όπου και νοσηλεύεται. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στον οδηγό του Φ/Γ οχήματος.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας, για τον τραυματισμό ημεδαπού άνδρα στον προβλήτα του λιμένα Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο ημεδαπός ως οδηγός δίκυκλου οχήματος, σκόνταψε σε σύρμα, το οποίο είχε τοποθετηθεί στον προβλήτα από αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του στο χέρι και στο πόδι.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Α/Κ σκάφους για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. «Σωματική βλάβη από αμέλεια», καθώς και του άρθρου 290 Π.Κ. «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία».

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-19χρονου και 84χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-31χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032 και

-17χρονης, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Ι/Δ «ΜΟΧΙΤΟ» Τ.Λ. 1647.

Σχετικές εικόνες