Προσάραξη ΡΚ πλοίου στη Στυλίδα - Σύλληψη αλλοδαπών στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, ότι το Ρ/Κ πλοίο «ΙΕΡΑΞ» Ν.Σ. 35, με τρία (03) μέλη πληρώματος, προσάραξε σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή εκτός λιμένα Στυλίδας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχή, ενώ στο σημείο μετέβη Ε/Γ Λάντζα «ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ Ι» Ν.Σ. 47 και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Β» Ν.Ρ. 21, προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια, το ρυμουλκό «ΙΕΡΑΞ» αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του «ΜΙΧΑΛΗΣ Β» και με ιδία μέσα κατέπλευσε στο λιμένα Στυλίδας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε και εισροή υδάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΙΕΡΑΞ», μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 25 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, καθώς και τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση τριακοσίων (300) ατόμων του είδους «ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ» προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή «ΛΙΜΕΝΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» Εύβοιας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα ατόμων ολοθούριων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονης, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-86χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-87χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745 και

-85χρονη, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες