Προσάραξη σκάφους στην Κεφαλλονιά – Θάνατος άνδρα στη Λέρο - Θάνατος άνδρα στα Χανιά – Παροχή συνδρομής σε χειριστές όρθιας κωπηλατικής σανίδας στην Αγία Γαλήνη Κρήτης - Εντοπισμός όπλου στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών

ΠΟΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΓΡΑΒΑΚΙΑ» δυτικών ακτών ν. Κεφαλονιάς.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Τ.Α. 300 και το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546 όπου εντόπισαν το Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος «ΒALBOA» Ν. Πρέβεζας 145 προσαραγμένο στην περιοχή ''ΠΑΛΙΟΣΤΑΦΙΔΑ'' ν. Κεφαλληνίας.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το «ΜΑΚΗΣ» συνοδεία του Π.Λ.Σ. και του «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» στον λιμένα Αργοστολίου Κεφαλλήνιας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΒALBOA» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ελεύθερης παραλίας «ΚΟΥΛΟΥΚΙ» ν. Λέρου, 84χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Θ. -Γ.Ν. -Κ.Υ. Λέρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΒΡΟΣ» Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων, 48χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. για δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές όρθιας κωπηλατικής σανίδας (SUP) σε κίνδυνο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή Μεσσάρας.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΝΕΑ» Ν.Π. 12952. Οι ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το Α/Κ «ΝΙΚΟΛΑΣ» Σ. Ρ. 163 από τη θαλάσσια περιοχή Άγιος Γεώργιος ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Γαλήνης, καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ένα πιστόλι, προσήλθε και παρέδωσε πρωινές ώρες σήμερα, στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ένας 47χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω όπλο βρέθηκε, ενώ κολυμπούσε οανωτέρω με την κόρη του στη θαλάσσια περιοχή Ιαλυσού, σε βάθος 1,5 μ..

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονης αλλοδαπής από τον λιμένα ν. Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V" Ν.Ν. 67. και

-54χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες