Προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στην Αίγινα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Τήνο – Διακομιδές ασθενών

ΥΝΑΝΠ_3.original
Share:    

Ενημερώθηκαν, οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας και Πειραιά, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Τ/Χ σκάφους “SEVEN SEAS” σημαίας Γερμανίας σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής Διαπόριων νήσων Σαρωνικού Κόλπου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι δύο (02) επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν εξέλθει αυτοδύναμα στην στεριά, καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αίγινας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του σημείου προσάραξης.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για προσάραξη του Ι/Φ “ΣΟΥΕΛ'' Ν. Πρέβεζας 148, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του διαύλου Μεσολογγίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, καθώς και το Ε/Π – Α/Κ “ΑΗ ΣΩΣΤΗΣ” Σ.Μ. 684.

Το “ΣΟΥΕΛ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ανωτέρω Ε/Π – Α/Κ σκάφους και στη συνέχεια κατέπλευσε με ιδία μέσα, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Μεσολογγίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία του Φ/Γ “SAHIN I” σημαίας Βανουάτου, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. δυτικά του Ακρωτηρίου “ΣΟΥΝΙΟ”, με επιβαίνοντες δέκα (10) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXXIV” σημαίας Αγίου Βικεντίου, με τη συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στη νησίδα Αγίου Γεωργίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “SAHIN I”, ενώ μετά τη προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού, επετράπη η συνέχιση ρυμούλκησης του από το εν λόγω Ρ/Κ με προορισμό λιμένα Τουρκίας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Τήνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΜΕΓΑΛΟ'' Ν.Π. 12200, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμένα Τήνου, με έξι (06) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.Τ. 25, όπου εντόπισαν το σκάφος και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια με τη συνδρομή του Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.Τ. 25, το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Τήνου.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΕΓΑΛΟ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032,

-87χρονης, από το λιμένα ν. Σερίφου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Ψαρών προς τον λιμένα “ΛΗΜΝΙΩΝ” Βολισσού ν. Χίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-33χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου προς τον λιμένα “ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ” ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες