Πρόσκρουση Θ/Γ σκάφους σε Δ/Ξ πλοίο στις Σπέτσες – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για περιστατικό πρόσκρουσης του Θ/Γ σκάφους ''IDYLLIC'' σημαίας Μάλτας, με δεκατρία άτομα πλήρωμα, στο Δ/Ξ-Υ/Φ (υδροφόρο) πλοίο ‘’ΛΙΝΔΟΣ’’ Ν.Π. 8554 στην θαλάσσια περιοχή της Ντάπιας ν. Σπετσών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στα έξαλα των ανωτέρω πλοίων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ και του Δ/Ξ-Υ/Φ μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ ένας από τους επιβάτες της Θ/Γ μεταφέρθηκε προληπτικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. ΡΕΘ 06 ότι το εν λόγω πλοίο, κατά τη διαδικασία κατάπλου στον οικείο λιμένα απώλεσε τη δεξιά άγκυρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους από Κάσο μέχρι Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο και το πλοίο απέπλευσε με 64 επιβάτες, 11 φορτηγά, 9 ΙΧΕ και 4 δίκυκλα.

Σχετικές εικόνες