Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π” Ν.Π. 10730, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πέραμα Μεγαρίδος προς λιμένα Φανερωμένης Σαλαμίνας με 28 επιβάτες και 16 οχήματα, παρουσίασε βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας και προσέκρουσε επί του προσδεδεμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ” ΝΠ. 5908, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο πλοία.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π”, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που παρακολουθούν τα πλοία. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, για πτώση ατόμου στη θάλασσα στον οικείο λιμένα, κατά την αποβίβασή του από το Ε/-Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π.11520.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου με την συνδρομή του πληρώματος του πλοίου, ο 43χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε στη στεριά και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ" για παροχή πρώτων βοηθειών.

*****

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκε να προσπαθεί να κρυφτεί εντός Φ/Γ οχήματος, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Σχετικές εικόνες