Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σκιάθο - Προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στον Άγιο Κωνσταντίνο - Θάνατος λουόμενου στη Γλυφάδα - Ανεύρεση σορού ατόμου αγνώστων λοιπών στοιχείων εντός Ι/Φ σκάφους στον Πόρο - Εντοπισμός και διάσωση 15 ατόμων στη Μήθυμνα -

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ¨ Ν.Π. 9937 στον λιμένα ν. Σκιάθου, με 107 επιβάτες, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου για Σκιάθο-Γλώσσα Σκοπέλου-Σκόπελο-Αλόννησο και επιστροφή.

Ειδικότερα, το ανωτέρω πλοίο κατά την διαδικασία πρόσδεσης προσέκρουσε με τη δεξιά πρυμναία γωνία του στο κρηπίδωμα του επιβατικού λιμένα ν. Σκιάθου. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε στρέβλωση λαμαρίνας στη δεξιά πρυμναία γωνία και δημιουργία οπής διαμέτρου πέντε (05) εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή, καθώς και στρέβλωση πρυμναίου προσκρουστήρα που βρίσκεται κάτω από το δεξιό καταπέλτη.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη μεμονωμένος πλους για λιμένα Βόλου, κενό επιβατών και φορτίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Διαπιστώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίου Κωνσταντίνου, η επικάθιση-προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους, ενώ ήταν αγκυροβολημένο και κενό επιβατών, σε αμμώδη θαλάσσια περιοχή στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή Ε/Π-Α/Κ σκάφους, το οποίο το ρυμούλκησε στον λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Στη συνέχεια, επιθεωρήθηκε από ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, χωρίς να διαπιστωθούν υλικές ζημιές ή εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από παραλία της Γλυφάδας, 75χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από ναυαγοσώστη της οικείας παραλίας και στέλεχος του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, ο 75χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨ Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για την αναζήτηση εξαφανισθέντος 74χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής, σημαίας Πολωνίας.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του σκάφους και του ιδιοκτήτη του από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή εντός του διαύλου Πόρου-Γαλατά, ενώ εντός αυτού εντοπίστηκε σορός ατόμου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Μεσημβρινές ώρες χθες, σκάφος του Frontex, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ¨ ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση δεκαπέντε (15) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Πέτρας ν. Λέσβου και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ ¨ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ¨.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-17χρονου, από τον λιμένα ¨ΑΓΝΩΝΤΑ¨ ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Τ/Ρ-Α/Ψ ¨ΜΑΤΘΙΛΔΗ¨ Ν.Π. 12056,

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.N. 53,

-48χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν. Τήνου 25 και

-14χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.N. 67.

Σχετικές εικόνες