Πρόσκρουση Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Χίο - Θάνατος άνδρα στα Χανιά - Εντοπισμός ζωντανής θαλάσσιας χελώνας στη Στυλίδα

Share:    

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το Ε/Γ-Ο/Γ ''Ν. ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396 στον προβλήτα λιμένα ν. Χίου προκαλώντας υλικές ζημίες σε μεγάλο τμήμα του εν λόγω κρηπιδώματος, με 299 επιβάτες, 72 Φορτηγά , 46 Ι.Χ. και 18 Δ/Κ εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Χίο – Ψαρά – Πειραιά.

Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, όπου δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της μηχανής ούτε εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το ''Ν. ΣΑΜΟΣ'' απέπλευσε για λιμένα Πειραιά με ενδιάμεσο λιμένα ν. Ψαρών μετά επιβατών και οχημάτων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη παραλία ''Αγίας Πελαγίας'' Δ. Σφακίων Ν. Χανίων, 59χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων διενεργείται προανάκριση.

*****

Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε ζωντανή απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Στυλίδας, όπου με μέριμνα των στελεχών του Λιμεναρχείου Στυλίδας περισυνελέγη και πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα.