Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ανάφη – Θάνατος άνδρα στη Θήρα – Θάνατος γυναίκας στην Εύβοια – Τραυματισμός ημεδαπής στον Σταυρό Ιερισσού – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06 στον λιμενοβραχίονα της ν. Ανάφης. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας με 395 επιβάτες, όπου κατά τη διενέργεια ελέγχου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών ρηγμάτων στο πρωραίο στεγανό σύγκρουσης (μπάλα) και συγκεκριμένα ένα στην αριστερή πλευρά και δύο στη δεξιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας και διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για εκτέλεση μεμονωμένου πλου προς τον λιμένα ν. Μήλου, με 227 επιβάτες, 32 Φ/Γ, 37 Ι/Χ και 8 δίκυκλα, με τελικό προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΒΛΥΧΑΔΑ” ν. Θήρας, 84χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΟΥΡΕΝΤΙ” Εύβοιας, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, για τον τραυματισμό 52χρονης ημεδαπής λόγω πτώσης της στην ανατολική παραλία Σταυρού.

Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ν. Μαδύτου, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Γαρίτσας ν. Κέρκυρας με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ κατόπιν διενέργειας ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος έφερε ελαφρές εκδορές στα πρωραία ύφαλα, ενώ δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από Ρ/Κ, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον παλαιό λιμένα Κέρκυρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του για παράβαση των άρθρων 277 του Ποινικού Κώδικα και 225 του Κ.Δ.Ν.Δ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

42χρονης και 24χρονου, από τον λιμένα Κέας προς τον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

26χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

4χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π.10001.