Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος άνδρα στην Ερμιόνη – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ASTERION'' σημαίας Κύπρου σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα στο λιμένα Ηγουμενίτσας, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησής του στον οικείο λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βενετίας προς τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Πάτρας, με 229 επιβάτες, 152 Ι.Χ.Ε. καθώς και 49 άτομα πλήρωμα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε εξωτερικά έξω κοίλωμα πρίμα αριστερά, περίπου έξι μέτρων και πλάτος περίπου είκοσι εκατοστών και σε ύψος 1,5 με 2 μέτρα επάνω από την ίσαλο γραμμή.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ μετά την προσκόμισή τους, επετράπη ο απόπλους του για λιμένα Πάτρας και το πλοίο απέπλευσε με ασφάλεια, με 89 επιβάτες και 91 ΙΧΕ. Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός,εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Θερμήσιας δήμου Ερμιονίδος, 87χρονος ημεδαπός.

Ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε από ιατρό του ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας για για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 57χρονου από τον λιμένα ν. 'Ιου προς το λιμένα ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν.'Ιου 16 και,
  • 76χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου προς το λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ'' Ν.Π. 8745.