Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Νάξου – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη 36χρονου για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο την 25/11/2023 – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Ύπαρξη καπνού σε Φ/Γ όχημα εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου

AIII RAFNAR
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ¨BLUE STAR 1¨ Ν.Π. 10744, κατά τη διαδικασία κατάπλου του, προσέκρουσε στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού της Νάξου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τους λιμένες Πάρου-Πειραιά, με 401 επιβάτες, 85 Ι.Χ.Ε., 38 Φ/Γ, 9 Δ/Κ, 2 Λ/Φ καθώς και 81 άτομα πλήρωμα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση της προστατευτικής δοκού στην πίσω δεξιά γωνία του στεγανού διαμερίσματος.

Από τη Λιμενική Αρχή της Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Μετά την προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του για Πάρο-Πειραιά, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια με 523 επιβάτες, 121 Ι.Χ.Ε., 51 Φ/Γ, 12 Δ/Κ, 2 Λ/Φ και 81 άτομα πλήρωμα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο, τις βραδινές ώρες της 25/11/2023, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των δεκαέξι χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και εξήντα τεσσάρων λεπτών (16.687,64€).

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 35χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του επικαθήμενου τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης για ύπαρξη καπνού και μυρωδιά καμένου κατά τη διαδικασία φόρτωσης Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” Ν.Π. 12520 στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Άμεσα το εν λόγω φορτηγό όχημα εκφορτώθηκε από το ανωτέρω πλοίο στην προβλήτα, όπου διαπιστώθηκε ότι ο καπνός εξέρχεται από παλέτα. Ακολούθησε κατάσβεση με πυροσβεστήρα του Φ/Γ οχήματος, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου διαπίστωσαν την ολική σβέση. Το ανωτέρω πλοίο αναχώρησε για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονου, από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-9,5χρονου, από το λιμάνι των Ψαρών στο λιμάνι Μεστών Χίου, με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν. Π. 12577,

-84χρονης, από το λιμάνι του Καλάμου Λευκάδας στο λιμάνι του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ -Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» Ν. Χ. 224.

Σχετικές εικόνες