Πρόσκρουση Ε/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου – Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στους Λειψούς – Βλάβη στην προπέλα σε Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφος στη Νάξο – Θάνατοι λουόμενων στη Μεσσηνία και στην Αίγινα

ΛΣ-601__1.2e16d0ba.fill-900x400
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, ότι ένα επιβατηγό (Ε/Γ) πλοίο σημαίας Antigua & Barbuda προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου, κατά την διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Μαρμαρίδας Τουρκίας για Ρόδο, με εκατόν εννέα (109) επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση μικρής έκτασης ζημιών στο πλοίο πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Λέρου και των Λειψών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής (Ι/Φ–Α/Ψ) με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας «ΦΡΑΓΚΟΣ» νοτιοδυτικά ν. Λειψών. Αμέσως στην περιοχή μετέβη ένα επαγγελματικό αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι των Λειψών, με συνοδεία του Α/Κ και ενός σκάφους της δύναμης FRONTEX. Από τη Λιμενική Αρχή των Λειψών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ–Α/Ψ σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου ότι κατά τον απόπλου ενος επιβατηγού πλοίου για δρομολόγιο ολικής ναύλωσης με τριάντα εννέα (39) επιβάτες από το λιμάνι Πίσω Λιβάδι ν. Πάρου για την περιοχή Αγίας Άννας ν. Νάξου διαπιστώθηκε βλάβη στη λειτουργία της προπέλας. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Αγίας Άννας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του. Από το Λιμεναρχείο της Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας, ότι μία 74χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή Βέλικας Μεσσηνίας. Η 74χρονη, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας, ότι ένας 77χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή πλαζ Β΄ Μαραθώνα Αίγινας. Ο 77χρονος, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Σχετικές εικόνες