Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Πάργα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην ν. Αλόννησο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Καβάλα - Αλιευτικός έλεγχος στη Στυλίδα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη ν. Θηρασιά - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΣΟΡΑΓΙΑ'' Ν. Πρέβεζας 57, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών του προσέκρουσε ελαφριά στην προβλήτα του λιμένα Πάργας, λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος υλικές ζημιές, ενώ οι επτά (07) επιβαίνοντες του είναι καλά στην υγεία τους και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΟΡΑΓΙΑ'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλόννησου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''ΟΛΥΜΠΟΥΣ'' Ν.Π. 9385 βρίσκεται σε ακυβερνησία και αιτείται συνδρομή, στην είσοδο του λιμένα ''ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ'' ν. Αλόννησου.

Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντός χώρου πρόσδεσης Ι/Φ σκαφών αναψυχής, με τους τρεις (03) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αλόννησου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΟΛΥΜΠΟΥΣ'', μέχρι την επιθεώρησή του και την αποκατάσταση της βλάβης από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, ότι δεν είναι δυνατόν να αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα λόγω δυσλειτουργίας του δεξιού εργάτη άγκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα επετράπη ο απόπλους για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες της 13.7.2021, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 36, 38 και 33 ετών να αλιεύουν στην περιοχή ‘’ΛΙΒΑΡΙ’’ του Μαλιακού κόλπου, η οποία είναι περιοχή ‘’NATURA’’ και απαγορεύεται η αλιεία.

Οι εν λόγω άνδρες βρέθηκαν να έχουν αλιεύσει με το παράνομο αλιευτικό εργαλείο ‘’ΠΕΖΟΒΟΛΟ’’ με μάτι μικρότερο των τριών εκατοστών (03εκ.), διάφορα αλιεύματα υπολειπόμενων διαστάσεων, ποσότητας περίπου τριών κιλών (03kg).

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ το σύνολο των αλιευμάτων και το αλιευτικό εργαλείο κατασχέθηκαν.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''OLYMPUS'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Σίφνο - ν. Μήλο - ν. Θηρασιά - ν. Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Θηρασιάς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Θήρας.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στον οικείο λιμένα τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το λιμάνι της ν. Θηρασιάς επρόκειτο να επιβιβασθούν τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) Δ/Κ, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53, 69χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.